Skip to main content

Τα πρώτα βήματα

Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1980 και τα πρώτα σχολικά του χρόνια έζησε στην Κάσο. Μετά από την αποφοίτησή του από το 7ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας ήταν από τους πρώτους επιτυχόντες στην Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2004.

Σπουδές

Εργάστηκε στο επιστημονικό πεδίο της Φαρμακευτικής για 2 έτη, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2012 με βαθμό πτυχίου «ΆΡΙΣΤΑ» 9,28.

Ακαδημαϊκή πορεία

Έλαβε εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο με βάση επίσημα στατιστικά (Ivy Medical School). Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος, Master of Science (MSc) στη Χειρουργική Ήπατος Χοληφόρων Παγκρέατος, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2017). Το 2022 του απονεμήθηκε ο τίτλος Doctor of Philosophy (Ph.D) με «ΆΡΙΣΤΑ» για τη Διδακτορική του Διατριβή «Μελέτη του φλεγμονώδους διηθήματος στις νεοπλασματικές παθήσεις του παγκρέατος» από την Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γενική Χειρουργική

Έλαβε την Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής (2020) από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ Λαϊκό. Στο πλαίσιο της Ειδικότητάς του, εργάστηκε ως Επίτιμος Κλινικός Συνεργάτης (Honorary Clinical Fellow) στο Τμήμα Χειρουργικής Ήπατος Χοληφόρων Παγκρέατος και Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του Royal free Hospital NHS της Μ. Βρετανίας. Κατόπιν αυτού, ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου ως Εξειδικευμένος Γενικός Χειρουργός – Επιμελητής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών υπό τον καθηγητή Ιωάννη Μαρούλη.

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης και Διδάσκων στη Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχοντας την δυνατότητα να διδάσκει νέους ιατρούς τόσο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας όσο και του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Senior clinical fellow Royal free Hospital NHS

Έλαβε Εξειδίκευση (Senior clinical fellow) στο Τμήμα Χειρουργικής Ήπατος Χοληφόρων Παγκρέατος και Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του Royal free Hospital NHS της Μ. Βρετανίας, ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα χειρουργικής και μεταμοσχεύσεων ήπατος στην Ευρώπη συνεργαζόμενος με κορυφαίους διεθνώς χειρουργούς όπως οι καθηγητές του University College of London, Massimo Malago, Brian Davidson και Giuseppe Fusai.

Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική ΓΝΑ Λαϊκό

Σήμερα εργάζεται ως Γενικός Χειρουργός και Χειρουργός Ήπατος Χοληφόρων Παγκρέατος στην Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΓΝΑ Λαϊκό ως Ακαδημαϊκός υπότροφος πλήρους απασχόλησης, με Διευθυντή τον Καθηγητή Χειρουργικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελο Φελέκουρα.

Λίγα λόγια για τον ιατρό

Ο Μιχαήλ Βάιλας έχει στο ενεργητικό του πληθώρα επιτυχημένων χειρουργικών επεμβάσεων, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη εκατοντάδων ευχαριστημένων ασθενών. Εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες ιατρικές μεθόδους, χρησιμοποιώντας ιατρική τεχνολογία αιχμής και συνεχίζει την επιστημονική του κατάρτιση με τις τελευταίες καινοτομίες της ιατρικής επιστήμης, συμμετέχοντας στα κορυφαία διεθνή ερευνητικά συνέδρια.

Καλέστε τον ιατρό ή ζητήστε να σας καλέσει & κλείστε το ραντεβού σας

Σημειώματα από ασθενείς

"Ο γιατρός μου έδωσε πίσω τη ζωή και την υγεία μου. Θα του είμαι για πάντα ευγνώμων."

Άννα52

"Ήταν ανάγκη να χειρουργηθώ άμεσα. Ο κύριος Βάιλας έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και μου έσωσε τη ζωή."

Γιάννης Κ.67

"Ήμουν τόσο φοβισμένη με τη διάγνωση που έλαβα, αλλά ο γιατρός με καθυσύχασε, ήταν στο πλευρό μου κάθε στιγμή, από τη διάγνωση, στον προεγχειρητικό έλεγχο, έως το χειρουργείο και την ανάρρωση. Τον συνιστώ σε όλον τον κόσμο!"

Ειρήνη Λ.48

"Μου συνέστησαν τον γιατρό κύριο Βάιλα, ως τον καλύτερο γιατρό που γνώρισαν ποτέ. Είχαν δίκιο και επιβεβαιώνω! Είχαμε άριστα αποτελέσματα παρά τη δύσκολη περίπτωσή μου. Η βοήθεια που είχα πριν από το χειρουργείο, αλλά και στην ανάρρωση ήταν ασύγκριτη. Γιατρέ, σας ευχαριστώ!"

Ζ.Π.72

Διεύθυνση

Α΄ Χειρουργική Κλινική Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ | ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ

Αγίου Θωμά 17

Αθήνα 115 27

Επικοινωνία

T: +30 6976815514

E: mike_vailas@yahoo.com